Relaction Wave Training

Voortdurend optimaal presteren kan alleen als er balans is tussen ontspanning en actie. Wij noemen dat een Relaction Wave. Relaction is een samenstelling van ‘relaxation’ en ‘action’. Een optimale actie begint vanuit ontspanning (relaxation) waarbij de aandacht naar binnen is gericht. Tijdens een actie (action) is de focus volledig naar buiten gericht, een moment van ontlading sluit de actie weer af. Op dit principe baseren wij de Relaction Wave Training die je in staat stelt op duurzame wijze optimaal te presteren.

'Aan optimalisatie zit een begin maar geen einde, je kunt altijd blijven groeien'

Trainingsmethode

Bij de Relaction Wave Training staat het bewust(er) worden van lichaam, gevoel en denken centraal. Door te werken aan het bewustzijn leer je effectiever te trainen waardoor je wél verbetert op fysiek, emotioneel en mentaal vlak, maar niet zwaarder wordt belast. Je wordt completer en komt tot betere prestaties. Wij stimuleren het bewustwordingsproces via Oosterse bewegingsleer, ontspanningstechnieken, (massage)behandelingen en coaching.

Werkwijze

Ieder traject begint met een Personal Baseline Analysis (PBA). Deze nulmeting brengt de lichamelijke-, emotionele- en mentale gesteldheid in kaart door middel van een motorfitnessonderzoek, bio- en neurofeedbackmetingen en persoonlijkheidstesten. Aan de hand van het resultaat en de persoonlijke doelen stellen we een individueel trainingsprogramma op.

Oosterse bewegingsleer

De Oosterse bewegingsleer vormt met haar 1500 jaar aan verworven kunde de basis voor iedereen die het lichaam als instrument zo goed mogelijk wilt leren gebruiken. Oefeningen voor coördinatie, evenwicht, souplesse, timing en ritmiek vergroten het lichaamsbewustzijn en verbeteren de kwaliteit van bewegen. Door bewust te bewegen leer je jezelf beter kennen. Of je nu zanger of tennisser bent, lekker in je lichaam zitten is de basis om optimaal te kunnen presteren.

Coaching- en ontspanningssessie

Tijdens coachingsessies voeden we het mentale gedeelte en gaan we aan de slag met vragen als:

  • Hoe bereid je je het beste voor op een wedstrijd of optreden?
  • Wat is (wedstrijd)spanning en hoe ga je daarmee om?
  • Waar haal ik mijn inspiratie vandaan?

Met behulp van ademhalingstechnieken, visualisatieoefeningen en bio- en neurofeedbacktraining leer je volledig ontspannen op lichamelijk, emotioneel en mentaal niveau.

Blessurepreventie en - behandeling

Een lichaam topfit houden, betekent dat je het goed moet verzorgen. Preventieve- en curatieve behandelingen worden ingezet om het lichaam optimaal te onderhouden. Als topsporter belast je je lichaam constant maximaal. Massages en de juiste oefeningen voorkomen blessures. Mochten er toch blessures ontstaan, dan hebben we de mogelijkheid deze te behandelen via een combinatie van Oosterse en Westerse therapeutische vormen.