Het verenigen van Oost en West

Het beste van twee werelden verenigen om je volledige potentieel te kunnen benutten. Het is de missie van East West Performance waarvan ik, Jan Jaap Westerkamp, de oprichter ben. Om EWP te begrijpen, zal ik over mijn eigen achtergrond vertellen. Met een Indische vader en Nederlandse moeder ben ik zelf een mix van Oost en West. 

Het verenigen van beide werelden is iets dat letterlijk in mij zit.

Opgegroeid in het gezondheidscentrum van mijn vader Rudi Westerkamp is de Oosterse innerlijke leer mij al vroeg bijgebracht. Samen met mijn vader ontwikkelde ik een nieuwe vorm binnen de Oosterse zelfverdediging die harde en zachte stijlen combineert. Ik noem de vorm en mijn bedrijf Weidao, ‘de weg van bescherming’ en in 2007 geef ik daarin mijn eerste lessen. Twee jaar later behaal ik mijn diploma voor de opleiding Chinese Gezondheidskunde in Tilburg en start zelfstandig met het geven van trainingen en therapie. Vaak in samenwerking met Top Life, het bedrijf voor prestatieverbetering en vitaliteit opgericht door Rudi en zijn partner Mieke Roovers.

Het goede gevoel

In onze dynamische maatschappij is altijd meer informatie te vergaren, je raakt nooit uitgeleerd. Nieuwe methodes en wetenschappelijke artikelen verrijken je met kennis alleen op hoofdelijk niveau. Maar je gevoel heeft ook ontwikkeling nodig. De Oosterse filosofie concentreert zich op het leren kennen en ontwikkelen van het gevoel, de binnenwereld. Optimaal presteren doe je door kennis en gevoel samen te brengen, hoofd en hart te verenigen. Mijn vader was daarin mijn leraar, samen trainden wij bijna dagelijks om te verbeteren en altijd met plezier. Dat plezier, het goede gevoel of ‘flow’ is enorm belangrijk. Het is de basis van waaruit je wilt vertrekken. Wie ooit een beslissing heeft genomen toen hij boos, chagrijnig of gestrest was, weet dat die zelden goed uitpakt. Terwijl je vanuit een goed, ontspannen gevoel heel natuurlijk de juiste beslissing kunt nemen. Maar wie in zijn goede gevoel wilt zitten, moet zich eerst goed voelen. Dat oefenen we onder andere in de Relaction Wave Training.

JJ-Over EWP
Paatje-OVer EWP

De oorsprong

Mijn vader was ook mijn leermeester, voor het ontstaan van East West Performance is hij hoofdverantwoordelijk. Begin jaren 70 vertrekt hij meerdere malen en voor lange periodes naar Azië. Daar schoolt hij zich in zelfverdedigings- en geneeskunsten met als doel, innerlijke ontplooiing. In Taiwan studeert Rudi Traditionele Chinese Geneeskunde en beoefent hij de bewegingsleer Taijiquan. Bij zijn diploma-uitreiking krijgt hij de boodschap mee om de Oosterse kunde en filosofie op zijn manier in het Westen te verbreiden. Vanaf dat moment is dat zijn missie. In Nederland start hij een gezondheids- en opleidingscentrum CNGO en met zijn latere onderneming Top Life focust Rudi zich op preventie, vitaliteit en prestatieverbetering.

Ontwikkeling

Waar mijn vader het fundament heeft neergezet, wil ik met East West Performance zijn rijke filosofie verspreiden onder topsporters en artiesten. Deze groep moet constant topprestaties leveren, is gewend bezig te zijn met optimalisatie en is toegewijd om zichzelf te ontwikkelen.

Zowel met Weidao als Top Life heb ik eerder intensief gewerkt met topsporters, artiesten en leidinggevenden uit het bedrijfsleven. Hoewel daar de focus op ligt, sluit EWP daarbij niemand uit. 

Spreekt dit je aan? Neem gerust contact op, ik vertel je graag meer.

Steppings tones - Over- EWP